Recensie: Maureen du Toit – Happy hond kookboek

Recensie: Maureen du Toit – Happy hond kookboek


Honden zijn, net als veel van hun baasjes, échte lekkerbekken. Dus waarom zou je deze passie niet met elkaar delen?

In het Happy hond kookboek beschrijft Maureen, foodie in hart en nieren, gezonde en verantwoorde recepten voor lekkere snacks voor je trouwe viervoeter. Van appelkurkumapretzels tot bananen-blauwebessencupcakes en van zoeteaardappelpoffertjes tot aardbeienkokosdonuts.

Gezond en vooral makkelijk te maken. Aan het boek werkten ook verschillende Bekende Nederlanders en hun trouwe viervoeter mee, onder wie Gallyon van Vessem, Koos van Plateringen, Ellie Lust, Viktor Brand, Loretta Schrijver, Evelien de Bruijn, Babette van Veen, Maurice Wijnen en Piet Hellemans.

ISBN: 9789020608984 – Pepper Books – Aantal pagina’s: 86 – Kookboek


*****

4 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Kookboek met leuke en niet al te ingewikkelde recepten om voor je allerliefste hond te koken.’

Wat is mijn favoriete gerecht uit het boek?

*****

Je hebt honden die alles wat je ze voorzet zonder aarzelen naar binnen schrokken. Onze helaas veel te vroeg overleden golden retriever Jack was daar een voorbeeld van. Je hebt ook honden die behoorlijk kieskeurig zijn en nieuwe hapjes eerst vanuit alle hoeken bestuderen en besnuffelen voordat ze bereid zijn te proeven. Onze koningspoedel Storm van anderhalf is daar een voorbeeld van. Koken uit het Happy hond kookboek is daarom een interessante uitdaging.

We zijn voorzichtig begonnen met een van de eenvoudigste recepten, de appelchips. Niet veel werk en je hebt alleen een oven of airfryer nodig. Onze Storm houdt van verse appel en gelukkig vielen de appelchips ook in de smaak. Daarna zijn we overgegaan op de hondenkoekjes. Iets meer werk, maar nog steeds goed te doen. Na enige aarzeling heeft Storm ook deze met smaak opgegeten. De volgende keer is een nieuwe smaak aan de beurt, in de vorm van kauwsticks van courgette en zoete aardappel.

Helaas staan er wat minder recepten in dan ik stilletjes had gehoopt, het zijn er twintig. De evenzoveel pagina’s met portretten van bekende Nederlanders hadden van mij best plaats mogen maken voor een extra recept…
— Isolde

Instructies

*****

Ieder recept in het Happy hond kookboek is op dezelfde manier opgebouwd: ingrediënten, benodigdheden (zoals een staafmixer, een beslagkom en/of een pan) en de bereidingswijze. Ook is per recept aangegeven hoeveel porties je met deze ingrediënten bereidt, hoe lang je bezig bent en wat de houdbaarheid van de hondensnack is. Dit is allemaal informatie die erg fijn is om vooral te weten.

Niet iedereen zal overigens alle gebruikte ingrediënten standaard in de voorraadkast hebben staan. Bijvoorbeeld kokosmeel, boekweitmeel, havermelk, carobepoeder en kokosolie betekenen voor ons een extra rondje boodschappen doen. Wat overigens helemaal prima is.

De stappen zelf zijn duidelijk beschreven en goed te volgen. De uitdaging zit voor ons meer in de vraag of de hond het echt lekker vindt, dan in het volgen van het recept.
— Isolde

Voor wie is dit boek?

Het Happy hond kookboek is voor alle hondeneigenaren die het leuk vinden om in de keuken te staan om te koken en te bakken én bereid zijn dat ook voor hun hond te doen.
— Isolde

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

86 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.