Recensie: Michael Reefs – De geheime spokentocht (Marie Boe deel 3)

Recensie: Michael Reefs – De geheime spokentocht (Marie Boe deel 3)


Wanneer Marie en Jasper worden aangevallen door duistere ballerina’s, vermoeden ze dat hun grote vijand, Taran de Geestenkoning, hierachter moet zitten. Zijn krachten worden steeds sterker en dat gebeurt niet zomaar. Eens in de twintig jaar verschijnt er namelijk een Zilveren Maan die de magie op Zilvermaaneiland nog krachtiger maakt.
Marie en Jasper doen er alles aan om de magische koffer uit handen van de Geestenkoning te houden. Zullen ze erin slagen hem voor eens en altijd te verslaan?

ISBN: 9789030509165 – Uitgeverij Billy Bones – Aantal pagina’s: 170 – Kinderboek


*****

4 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘De avonturen van Marie Boe worden steeds spannender.’

Verhaallijn

*****

De geheime spokentocht is alweer het derde deel in de spannende serie over Marie Boe. De eerste twee delen zijn Het spook van Villa Donkersloot en Het magische moeras.
In dit deel komt Taran de Geestenkoning steeds dichterbij, maar Marie en haar vrienden zijn ook steeds beter in staat zich te verdedigen. In dit deel is de strijd soms best grimmig, maar er zit genoeg humor in het verhaal om de spanning te doorbreken. Marie en Jasper komen achter een paar geheimen, maar om te weten wat precies moet je echt zelf het boek lezen. Lees wel vooral eerst de twee voorgaande delen.
— Isolde

Illustraties

*****

De illustraties van de Marie Boe-serie zijn gemaakt door Aleksander Zolotic.
De stijl van de illustraties is niet helemaal mijn smaak, maar ze zijn wel kleurrijk en spannend waardoor ze goed bij het verhaal passen. Ik verwacht eerlijk gezegd dat de doelgroep de illustraties helemaal geweldig vindt.
— Isolde

Stukje uit het boek

‘Marie dacht na. Het was gek, maar ergens had ze het idee dat haar oma achter die vreemde tekens en gebeurtenissen zat. Ze had geen idee hoe dat kon, maar iets zei haar dat ze in de kamer antwoorden zouden kunnen vinden.
‘Kom, we gaan naar binnen,’ fluisterde Marie.
En voor het eerst sinds lange tijd opende ze de deur van een kamer die ze niet in had durven gaan. Maar nu voelde het goed. Ze was er klaar voor.’

Voor wie is het boek?

De geheime spokentocht is een boek voor meisjes en jongens die van spannende avonturen met een vleugje magie en mysterie houden. De serie is ook leuk om voor te lezen.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.