Recensie: Michael Reefs, Het Rijk der Schaduwen (De Tempeljagers #6)

Recensie: Michael Reefs, Het Rijk der Schaduwen (De Tempeljagers #6)


Na de vondst van een mysterieuze vaas reizen de Tempeljagers halsoverkop naar Mexico om de geest van maangodin Ixchel te vinden. Maar de Tempeljagers zijn niet de enige die op zoek zijn naar Ixchel… De levensgevaarlijke Mentiri-leden zitten de vrienden op de hielen! Zij willen de vaas gebruiken om hun overleden bondgenoten terug te halen uit het Rijk der Schaduwen. De tijd dringt tijdens deze spannende reis in het hart van Mexico. Gaat het de Tempeljagers lukken om de wereld te redden en de mysteries van de Maya’s op te lossen?

ISBN: 9789030509301 – Uitgeverij Billy Bones – Aantal pagina’s: 276 – Jeugdboek


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een nieuw en spannend avontuur van De Tempeljagers, die dit keer in Mexico zoeken naar een verborgen tempel.’

Verhaal

*****

In Het Rijk der Schaduwen reist Lara samen met de Tempeljagers af naar Mexico. Thuis is een bijzondere vaas gebroken en blijkt de godin Ixchel verdwenen te zijn. Zij zat in deze vaas. De opdracht aan de Tempeljagers is om Ixchel te vinden en haar weer in de vaas te leiden. Tegelijk moeten ze op zoek naar een verborgen tempel en deze vinden voordat de Mentiri de tempel vinden.

Alle hoofdpersonen zijn even belangrijk in de boeken over de Tempeljagers, maar er staat altijd wel iemand iets meer op de voorgrond. In dit boek is dat Tess.
— Isolde

Het boek

*****

De serie De Tempeljagers is een succesvolle serie en Het Rijk der Schaduwen is het zesde deel. Het boek is uitgegeven als hardcover. De cover is een beetje donker en bereidt je al een beetje voor op de setting van het verhaal. In het boek staan geen illustraties, maar aan het begin van ieder hoofdstuk staat een icoon in de sfeer van de Maya’s.

Het is wel zo fijn als je de vorige delen ook kent, want het verhaal begint midden in de actie en kijkt vrijwel niet terug op de eerdere avonturen en hoe De Tempeljagers bij elkaar zijn gekomen. Het vierde deel is De speer van Odin en het vijfde deel heet Het lied van de woestijn.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Michael Reefs heeft een vlotte schrijfstijl en het tempo van zijn verhalen zal veel kinderen aanspreken en ze stimuleren om te lezen. In Het Rijk der Schaduwen viel me wel op dat er veel geweld in zit. Dit geweld concentreert zich rond de strijd tussen de Tempeljagers en de Mentiri. Het is mij soms een beetje te veel, vooral voor de leeftijd van de doelgroep. Zeker als na het laten neerstorten van een helikopter met een explosie als gevolg de hoofdpersonen maar besluiten even wat te gaan eten en drinken om tot rust te komen.
— Isolde

Passage uit het boek

‘‘Ik ook niet. Het is goed verscholen op een plek die de goden zelfs voor ons onbereikbaar hebben gemaakt. Maar tijden veranderen en voel dat er een grote duisternis aankomt. Wij moeten voor voldoende licht zorgen.’ Akna blijft vlak voor Lara staan en legt haar handen op Lara’s schouders. ‘Ik reken op jullie. Het is geen toeval dat jullie hier zijn. Jullie hebben mijn zegen en toestemming om ons heilige gebied te betreden en de tempel van koning Chak te betreden. Breng Ixchel naar haar laatste rustplaats en laat het licht vrij.’
Lara knikt. “Dat zullen we zeker goed, Akna. Bedankt voor je openheid en het delen van de geheimen.’’

Voor wie is het boek?

Het Rijk der Schaduwen is een spannend verhaal voor jongens en meisjes vanaf tien jaar die van avontuurlijke verhalen houden en het leuk vinden er ook nog een beetje van te leren.

Voor meisjes of jongens?

50%

50%

Leesvoorschrift

Lees elke avond voor het slapengaan een of twee hoofdstukken (krijg geen enge dromen) en lees dan in het weekend het boek uit met een glas cola of ijsthee bij de hand.

276 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.