Recensie: Michael Reefs – De speer van Odin – De Tempeljagers 4

Recensie: Michael Reefs – De speer van Odin – De Tempeljagers 4


Wanneer de Mentiri -een onberekenbare organisatie op zoek naar macht- tante Lara’s huis binnendringt, weten de Tempeljagers dat er groot gevaar dreigt. Een Vikinghelm wordt gestolen, waarmee de Mentiri de legendarische speer van Odin in handen willen krijgen voor hun duistere plannen.

De Tempeljagers reizen af naar Siberië om de helm terug te halen uit het hoofdkwartier van de Mentiri. Lukt het de Tempeljagers om te ontsnappen uit de basis en de legendarische speer van Odin veilig te houden?

ISBN: 9789030508274 – Uitgeverij Billy Bones – Aantal pagina’s: 272 – Jeugdboek


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een wervelend en spannend avontuur, waarin de vijf hoofdpersonen van het ene avontuur in het andere duiken.’

Verhaal

*****

De speer van Odin begint middenin de actie. De vijf hoofdpersonen zijn net terug van een missie in Peru, als zich thuis in Nederland een nieuw probleem voordoet. Finn, Noah, Tess, Kim en Lara (tante van Finn en Noah) spoeden zich naar Siberië om daar de helm van Ødger, een Viking die eeuwen geleden leefde, terug te eisen van de Mentiri die de helm uit de kluis van Lara hebben gestolen.
Als je niet bekend bent met De Tempeljagers-serie kunnen al die namen misschien wat overweldigend overkomen, maar je leert iedereen al snel kennen.
De Tempeljagers moeten voorkomen dat de Mentiri de speer van Odin in handen krijgen en ze moeten zich steeds in een nieuwe gevaarlijke en spannende situatie begeven. Het verhaal doet wat dat betreft denken aan een adventuregame, waarbij je iedere keer een stapje dichter bij je doel komt.
— Isolde

Het boek

*****

De speer van Odin is het vierde deel in de serie De Tempeljagers, geschreven door Michael Reefs. Als je de vier eerdere delen niet kent, is het eerlijk gezegd de eerste hoofdstukken een beetje lastig om het verhaal goed te volgen. Het boek begint met een korte beschrijving van wat vooraf ging, maar het tempo in die twee bladzijden ligt erg hoog. Het is dus aan te raden om de andere boeken ook te lezen, maar dat is geen probleem gezien het feit dat de boeken zo spannend zijn dat je ze niet los kunt laten.

De cover van De speer van Odin is spannend en geeft de sfeer van het boek goed weer.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Michael Reefs schrijft heel beeldend, het kost je geen enkele moeite om je voor te stellen wat er allemaal gebeurt. De speer van Odin is heel spannend. Wat ook erg leuk is, is dat er van alles wordt verteld over de oude Noordse verhalen en mythen. Ook goed voor je algemene ontwikkeling dus.

Michael Reefs wil kinderen aan het lezen krijgen en hun verbeeldingskracht prikkelen. Met boeken zoals De Tempeljagers en Marie Boe* kan het niet anders dan dat hij daarin slaagt. De boeken lezen vlot, zijn spannend en zien er aantrekkelijk uit.
* https://boekiewoogie.nl/recensie-michael-reefs-marie-boe-het-spook-van-villa-donkersloot/
— Isolde

Passage uit het boek

”Shit…’ fluistert Lara.
Kim kijkt omlaag en ziet wat er is gebeurd. Finn staat op een ronde steen die opvallend plat is. Hij heeft een val geactiveerd.
Er volgen een paar seconden van doodse stilte, die daarna bruut wordt verstoord door een oorverdovend alarm. Om hen heen verschijnt rook, die al slierten om de groep heen danst.
‘Bukken,’ roept Lara, maar het is al te laat. De rook dringt Kims neus binnen en ze wordt duizelig. Haar benen kunnen haar niet langer overeind houden en het laatste wat ze nog ziet, is dat de anderen ook in elkaar zakken.’

Voor wie is het boek?

De speer van Odin is geschikt voor kinderen vanaf tien jaar, om zelf te lezen of om voor te lezen. Jongere kinderen zouden het boek ook kunnen lezen, of voorgelezen krijgen, maar het zou voor sommigen best wat te spannend kunnen zijn.

Voor meisjes of jongens?

50%

50%

Leesvoorschrift

Het is herfstvakantie, het heeft buiten net geregend, het zonnetje breekt door maar het is nog nat en kil. Je bent liever nog even binnen met een spannend boek in een fijne stoel, dan buiten. Een beker warme chocolademelk en een schaaltje pepernoten en niemand krijgt je voorlopig uit die stoel.

272 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.