Recensie: Paul Hollywood – Bak!

Recensie: Paul Hollywood – Bak!


In BAK! geeft meesterbakker Paul Hollywood, bekend als jurylid van het populaire The Great British Bake Off, zijn favoriete en allerbeste bakrecepten. Van hartig tot zoet, stap-voor-stap in beeld gebracht en met tips en trucs voor de thuisbakker. Ga aan de slag en tover fantastische baksels uit de oven.

Van pain de Campagne, zuurdesembrood, focaccia en sodabrood tot en met zoete zaligheden als blondies, cheesecake met bosvruchten en spektakelstukken als Baked Alaska als dessert. BAK! geeft in zes hoofdstukken het betere bakwerk voor cakes en koekjes, diverse soorten broden, desserts, taarten en hartige pies en snacks als saucijzenbroodjes en empanadas.

Met de recepten van Paul Hollywood, die zich kenmerken door duidelijke beschrijvingen en waarbij de diverse handelingen goed in beeld worden gebracht, is BAK! geschikt voor iedereen. Voor de beginnende thuisbakker tot en met ervaren rotten in het vak die met deze recepten van Hollywood hun repertoire aanzienlijk uitbreiden.

ISBN: 9789461432827 – Uitgeverij Good Cook – Aantal pagina’s: 304 – Kookboek


*****

4 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een uitgebreid, gevarieerd en inspirerend bakboek dat geschikt is voor zowel beginnende als gevorderde bakkers.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Er staan tientallen verschillende recepten in BAK!, verdeeld over zes categorieën. Kiezen is heel lastig. Inmiddels heeft mijn dochter een lange lijst in haar telefoon gezet van wat er de komende tijd allemaal gemaakt zal worden.
Ze is begonnen met de lemon drizzle cake. Hollywood noemt dit zijn meest favoriete cake aller tijden, dat is natuurlijk een goede start. Het was niet ingewikkeld om deze cake te bakken, zeker niet als je vaker bakt. Het geheim zit hem in de afwerking in de vorm van de topping.
— Isolde

Instructies

*****

Bovenaan is aangegeven hoeveel plakken, stuks of punten je met het recept kunt maken. Ook kent ieder recept een korte inleiding.

De instructies bij de recepten zijn duidelijk. Links op de pagina staat opgesomd welke ingrediënten je nodig hebt. Hollywood maakt hierbij onderscheid tussen de verschillende onderdelen van het recept, zoals bijvoorbeeld voor deeg, vulling en glazuur.

Het grootste deel van de pagina gaat op een de instructies. De verschillende stappen kan je onderscheiden aan de hand van de witregels ertussen. Een en ander is echt duidelijk opgeschreven en daardoor goed te volgen.

Alles recepten zijn voorzien van een foto van het eindresultaat. Sommige recepten hebben ook nog foto’s van een aantal tussenstappen, wat ontzettend handig.

Persoonlijk vind ik een inschatting van hoeveel tijd het koken of bakken me kost wel prettig. Helaas ontbreekt dat in BAK!, maar misschien is dat voor bakken ook wel minder relevant dan voor koken…
— Isolde

Voor wie is dit boek?

BAK! is voor iedereen die van bakken houdt of juist wil leren bakken. Er staan veel verschillende recepten is, dus voorlopig ben je niet uitgeleerd en -geëxperimenteerd.
— Isolde

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

304 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.