Recensie: Pippa Middlehurst – Makkelijke noedels

Recensie: Pippa Middlehurst – Makkelijke noedels


Van eenvoudige roerbakmaaltijden tot snelle noedelsoepen; dit boek staat vol ideeën om met minimale inspanning het beste uit kant-en-klare noedels te halen. Sta op een doordeweekse dag niet langer dan tien minuten in de keuken en maak noedels met dumplings of eenpansramen met kimchi. Heb je iets meer tijd? Laat je inspireren door de vele recepten die binnen twintig of dertig minuten klaar zijn, zoals jajangmyeon of een snelle sobasalade.

Geïllustreerd met prachtige foto’s en duidelijke stap-voor-stap uitleg; in Makkelijke noedels draait alles om plezier in de keuken, minimale rompslomp en maximale smaak.

ISBN: 9789461433114 – Good Cook Publishing – Aantal pagina’s: 174 – Kookboek


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Makkelijke noedels is hét ultieme boek voor iedere noedels-liefhebber.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Makkelijke noedels is een kookboek vol gemakkelijke recepten met noedels. Het boek is opgedeeld in drie hoofdstukken, namelijk 10+-, 20+- en 30+-minutenrecepten. De twee laatste hoofdstukken zijn mijn favorieten, want hierin staan recepten waarbij het water me in de mond loopt.

Ik ben fan van noedels en maak deze dan ook graag na een lange werkdag. Bij het doorbladeren van het boek sprak de ‘Doordeweekse pad thai’ me dan ook meteen aan. Het is een simpele en snelle versie op de traditionele pad thai, maar zeker niet minder lekker! Het gerecht is gemakkelijk te maken en je bent er niet te veel tijd aan kwijt. De smaak van het gerecht is heerlijk en gaat hier zeker vaker op tafel staan.

Nog een gerecht dat een blijvertje is, is het recept ‘Kipsaté met cashewnoten, broccoli en noedels’. Een heerlijk recept met gebruikelijke ingrediënten en wederom gemakkelijk te maken. Dit gerecht is ook een aanrader wanneer mensen blijven eten en je niet al te veel tijd in de keuken wilt spenderen. Iedereen gaat dit gerecht lekker vinden!
— Kaylee

Instructies

*****

Het kookboek begint met een uitleg over enkele handige zaken, zoals invriezen en portiegroottes. Ook worden alle soorten noedels kort besproken. Daarna worden nog even kort de voorbereiding en technieken aangestipt. Al deze informatie is handig om te weten voordat je aan de slag gaat.

De instructies van de recepten zijn duidelijk en voor iedereen toegankelijk. De ingrediëntenlijst staat duidelijk weergegeven en de stappen zijn helder beschreven. Bij veel recepten staat ook een kort stukje over het gerecht, herkomst of traditie. Erg leuke achtergrondinformatie!

Een hele leuke toevoeging aan het boek, is een pagina met handige adressen. Hier worden verkooppunten genoemd waar je Oost- en Zuidoost-Aziatische ingrediënten kunt kopen.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

Dit kookboek is voor iedereen die graag noedels eet en op zoek is naar makkelijke en smaakvolle recepten. Ben je (nog) geen liefhebber van noedels, geef dit boek dan absoluut een kans, want ik weet bijna zeker dat je ze door de recepten uit het boek zeker lekker gaat vinden.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

174 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.