Recensie: Rosa Cienfuegos – CDMX

Recensie: Rosa Cienfuegos – CDMX


CDMX is de viering van het eten in Mexico-Stad en de gerechten waarmee Rosa Cienfuegos is opgegroeid. Maak kennis met gerechten die de chilangos (inwoners) zelf maken of halen bij de diverse streetfoodzaken, markten, restaurants en cafés.
Geniet van quesadilla’s met paddenstoelen, jalapeño, kaas en salsa verde. Serveer een van Mexico’s populairste visgerechten, aguachile (pittige garnalen) of breid je tacorepertoire uit met de authentieke receptuur uit CDMX.
Ontdek het streetfood van Mexico-Stad als alitas de pollo (kippenvleugels met salsa van habanero en mango) of tostadas de cochinita pibil (tostada’s met pulled pork & ingelegde rode ui). Serveer daarbij een komkommershot, pepinos rellenos, één van de meest iconische drankjes van Mexico-Stad.
Van ontbijt tot en met desserts en alles wat daartussen zit. Met basisrecepten voor tortilla’s, frijoles refritos (bonenpuree) en verschillende salsa’s. Vul de voorraadkast aan met Mexicaanse ingrediënten en doe inspiratie op voor diverse comida corrida (snelle maaltijden). Bovendien geeft Cienfuegos de leukste eetadressen in Mexico-Stad prijs.

ISBN: 9789461433176 – Good Cook – Aantal pagina’s: 255 – Kookboek


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Viva Mexico met dit leuke kookboek vol heerlijke Mexicaanse gerechten.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

CDMX is een ontzettend uitgebreid kookboek met meer dan honderd recepten. Deze zijn onderverdeeld in categorieën, zoals ontbijt, taco’s, soep, dagschotels en desserts. Het boek is een waar genot om door te bladeren, zowel door het vrolijke kleurgebruik als door de smakelijke foto’s.
Wanneer ik aan Mexico denk, dan denk ik aan de tortilla. Toen ik het recept voor Sopa de tortilla (tortillasoep) zag, was ik dan ook meteen verkocht. Het is een soep met onder andere tomaten en veel pepers, aangevuld met tortillareepjes. Een leuke combinatie, maar ik weet niet of deze nog eens gemaakt wordt.
Wel mega aanraders zijn de Alitas de pollo (kippenvleugels) en Migas con huevo (kippenvleugels).
Daarnaast zijn de hoofdstukken met taco’s en salsa’s ook een waar feest. Alles ziet er ontzettend smakelijk uit en geven je zeker de Mexicaanse smaakervaring.
— Kaylee

Instructies

*****

Het boek begint met een hoofdstuk rondom alle Mexicaanse ingrediënten met uitleg hierover. Ik vind het leuk dat Rosa ook benoemt waar je deze (online) kunt kopen.
De recepten beginnen met een korte intro over het gerecht en welke herinnering Rosa er eventueel aan heeft. Bij ieder recept staat een overzichtelijke ingrediëntenlijst en staat aangegeven voor hoeveel personen het recept is. De instructies zijn duidelijk, maar in mijn optiek zijn de stappen soms wat lang. Tijdens het koken vind ik dit niet handig, aangezien je steeds moet kijken waar je gebleven bent in de instructie.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

Ben je een liefhebber van de Mexicaanse keuken of wil je deze gaan ontdekken? CDMX is het boek dat jij nodig hebt!
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

225 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.