Recensie: Royal Opera House – Licht uit, spot aan!

Recensie: Royal Opera House – Licht uit, spot aan!


Het is de avond van de première van De Notenkraker in het Londense Royal Opera House. De huiskat, Figaro, neemt de lezer mee op een rondleiding en vertelt over alle mensen die de voorstelling mogelijk maken.
Van de kostuumontwerpers tot de pruikenmakers en van de decors tot de orkestbak: alle afdelingen komen voorbij, waardoor dit boek veel meer is dan een kennismaking met het Royal Opera House – het laat zien wat er allemaal nodig is om een verhaal op een podium tot leven te wekken.
Bekijk de pruik van de gekke hoedenmaker uit Alice in Wonderland en een vechtscène uit Romeo en Julia. Kijk hoe de laatste hand wordt gelegd aan de tutu van de Suikerfee en hoe explosies op het toneel worden gerealiseerd.
Ontdek hoe een orkest is ingedeeld, leer de belangrijkste ballettermen en snuffel aan alle aspecten van het theatermaken. Wat doe jij het liefst? Decors ontwerpen, dansen of toneelspelen, kostuums maken, een instrument bespelen… of zit je toch het liefst in de zaal?

ISBN: 9789047714705 – Uitgeverij Lemniscaat – Aantal pagina’s: 39 – Informatief jeugdboek


*****

4 van de 5 sterren – Ies


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een prachtig geïllustreerd informatieboek dat je meeneemt achter de schermen van het Royal Opera House.’

Verhaal

*****

In Licht uit, spot aan maak je samen met de theaterkat Figaro een rondje door het Royal Opera House. Je komt langs de kostuumafdeling, de rekwisietenruimte, orkestbak en nog veel meer. Zo leer je hoe het eraan toe gaat achter de schermen van de grote opera’s en wat er allemaal nodig is om zo’n show neer te zetten.
— Ies

Het boek

*****

De illustraties zijn het hoogtepunt van dit boek. Ze zijn kleurrijk en door de afwezigheid van omlijning ogen ze heel zacht. Verder nodigt het uit tot lezen, ook voor de wat minder sterke lezers, omdat de tekst in kleine blokjes in opgedeeld en de illustraties de overhand hebben.
— Ies

Schrijfstijl

*****

De uitleg is duidelijk geschreven en geschikt voor kinderen om zelf te lezen. Er wordt regelmatig verwezen naar bekende opera’s, maar het boek is ook prima te lezen zonder deze opera’s te kennen. Moeilijke of onbekende begrippen zijn dikgedrukt en worden achteraan in een register uitgelegd.
— Ies

Passage uit het boek

Voor wie is het boek?

Kinderen die in de bovenbouw van de basisschool zitten, kunnen dit boek prima zelf lezen. Voor jongere kinderen die van informatieve boeken houden, is dit boek ook geschikt, al zul je het dan wel moeten voorlezen.

Voor meisjes of jongens?

50%

50%

Leesvoorschrift

Het mooiste is om dit boek te lezen voordat je naar het échte Royal Opera House in Londen gaat.

39  pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.