Recensie: Rukmini Iyer – De makkelijke bakplaat

Recensie: Rukmini Iyer – De makkelijke bakplaat


Makkelijke en smaakvolle gerechten voor in de oven. Recepten die zich onderscheiden door hun originele smaakcombinaties, slimme hacks en snelle bereiding. Van bietjes-plaattaart met dille en blauwe kaas of lamskoteletten met abrikozen, pistache en parelgerst tot pittige bloemkool met okra en yoghurt. Sluit af met een kokos-frambozencake of ga voor chocolade-kardemomcakejes.

Met De makkelijke bakplaat heb je in een oogwenk een heerlijke maaltijd op tafel. Snijd de ingrediënten, meng en verdeel ze over een bakplaat en laat de oven het werk doen!

ISBN: 9789023016915 – Uitgeverij Becht – Aantal pagina’s: 240 – Kookboek


*****

3 van de 5 sterren — Frederique


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘In een handomdraai heerlijke en kleurrijke traybake gerechten op het bord, een waar feestje waarbij er volop geëxperimenteerd en gecombineerd kan worden!’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Een absolute topper uit dit boek is voor mij toch wel het recept van de spaghetti florentine met chorizo, ei en spinazie. Het is niet meteen een recept waarvan je verwacht dat het uit de oven komt, maar dat maakt het des te interessanter om het uit te proberen. De voorbereiding vergt slechts het voorkoken van de pasta en het mengen van de ingrediënten, daarna gaat het de oven in en is het met ongeveer halfuurtje in de oven klaar.

Daarnaast is het recept van de sesam-gembergehaktballetjes met paksoi en rode rijst ook een echte aanrader. Het is een hele lekkere smaakcombinatie die zeker voor herhaling vatbaar is. Qua hoeveelheid paksoi heb ik bij dit recept wel het dubbele genomen, omdat je anders echt niet genoeg hebt.
— Frederique

Instructies

*****

De instructies in het kookboek lijken soms niet helemaal te kloppen. Bij het eerstgenoemde recept hierboven staat bijvoorbeeld in de opsomming dat het 40 minuten in de oven moet, maar in het recept zelf 30 minuten. Dit is bij meerdere recepten het geval waardoor je extra op moet letten of het gerecht bijvoorbeeld niet te gaar of te droog wordt.

Wat verder opviel is dat het gewicht van de ingrediënten de ene keer heel veel is voor het aantal personen dat genoemd wordt en de andere keer heel weinig. Het is natuurlijk een kwestie van smaak en of je een grote of een kleine eter bent. Je moet alles gewoon uitproberen.
— Frederique

Voor wie is dit boek?

De makkelijke bakplaat is hét kookboek voor iedereen die wel gezond en lekker wil eten, maar geen zin heeft om hiervoor uren in de keuken te staan.
— Frederique

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

240 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.