Recensie: Rukmini Iyer – De zoete bakplaat

Recensie: Rukmini Iyer – De zoete bakplaat


Laat de oven het werk doen – ook voor de lekkerste zoete baksels, toetjes en desserts. In De zoete bakplaat van bestsellerauteur en koningin van de ovengerechten Rukmini Iyer vind je de heerlijkste recepten voor cakes, muffins, taarten, koekjes en brownies. Rukmini Iyer kiest waanzinnige smaakcombinaties: van kers-walnootbrownies met mascarpone tot saffraansinaasappelcake en van muffins met pindakaas, framboos en banaan tot chocolade-limoentaart. Je kan kiezen iets eenvoudigs voor bij de thee maar ook iets om indruk mee te maken als een groots dessert of traktatie.

ISBN: 9789023016878 – Uitgeverij Becht – Aantal pagina’s: 240 – Kookboek


*****

4 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Uniek aan dit zoete bakboek zijn de vele bijzondere en verrassende smaakcombinaties.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Mijn dochter van vijftien is de weekendbakker des huizes en zij is aan de slag gegaan met De zoete bakplaat. Het begon met een zoektocht naar het perfecte recept voor dat ene weekend. Dat was nog best een uitdaging, want er staat zoveel lekkers in dit bakboek. Maar ook de bijzondere smaakcombinaties maakten de keuze ingewikkeld, het eindproduct moet wel passen bij de smaken van de verschillende gezinsleden. Overigens kan je, mijn basisuitgangspunt in de keuken, natuurlijk altijd besluiten om iets weg te laten of te vervangen voor een andere smaak die beter bij je past. Rukmini Iyer noemt bij de basisrecepten ook steeds andere smaakmakers.

De keus viel op de pistache-rozencupcakes. De meeste voorbereidingstijd ging zitten in het pellen van de pistachenootjes. Ook het vinden van rozenwater was een kleine uitdaging, onze vaste supermarkt had het niet in de winkel staan, maar ik kon het gelukkig toevoegen aan mijn wekelijkse online boodschappen zodat we nu voorzien zijn. Het lijkt erop dat dit een van de weinige recepten is met een wat minder gebruikelijk ingrediënt, de meeste dingen staan gewoon in de supermarkt en als je vaker bakt waarschijnlijk ook in de voorraadkast. Het grootste andere twijfelgeval zijn de lavendeltakjes…
— Isolde

Instructies

*****

De variatie in het boek is groot: (plaat)cakes, muffins en cupcakes, brownies, koekjes, taarten en broodjes. De meeste onderdelen beginnen met basisrecepten, inclusief vegan, glutenvrije en diabetici-vriendelijke recepturen.

De zoete bakplaat heeft een overzichtelijke en eenvoudige lay-out: op de linkerpagina het recept en op de rechterpagina een foto van het resultaat. De foto’s zijn van boven genomen en zien er eigenlijk allemaal even verleidelijk uit. De linkerpagina met de receptuur heeft twee kolommen, links staan de ingrediënten, rechts de stappen die je moet uitvoeren. Voor ieder recept is aangegeven voor hoeveel porties de ingrediënten zijn, hoe lang de voorbereiding duurt en hoe lang de baktijd is.

Het is allemaal heel overzichtelijk en goed te volgen. De instructies zijn duidelijk, er staat niet te veel maar ook beslist niet te weinig. Als je vaker bakt, is het zeker geen probleem om de stappen in de receptuur te volgen. Voor beginners is de uitdaging wellicht iets groter.
— Isolde

Voor wie is dit boek?

De zoete bakplaat is een bakboek voor zoete baksels: cakes, taarten, koekjes, muffins, … Als je van zoet houdt, is het dus een goede keuze. De recepten zijn geschikt voor iedereen die al een beetje ervaring heeft met bakken. Als je net begint en een kant-en-klare mix uit de supermarkt een uitdaging vindt, kan je beter nog even wachten met dit boek. Maar als je klaar bent voor het volgende level en het leuk vindt om wat langer bezig te zijn, is De zoete bakplaatal heel geschikt.
— Isolde

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

240 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.