Recensie: Sabine Klaver – Ik voel me zo

Recensie: Sabine Klaver – Ik voel me zo


Sabine Klaver werkt als psycholoog, maar dan belandt ze zelf aan de andere kant: ze gaat in therapie. Ze voelt zich als de tandarts met het slechte gebit. In haar therapieproces leert ze haar emoties toe te laten en net zo goed voor zichzelf te zorgen als ze anderen helpt te doen. Aan de hand van de sessies met haar cliënten en met haar eigen therapeut geeft ze antwoord op de vragen ‘Wat voel ik?’, ‘Waarom voel ik het?’ en ‘Wat kan ik doen?’. Door deze openhartige en intieme kijk in de praktijk van een psycholoog krijg je als lezer inzicht in je eigen gevoel en hoe je daar goed voor kunt zorgen.

ISBN: 9789400514904 – Lev Uitgevers – Aantal pagina’s: 343 – Zelfontwikkeling


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Interessant en leerzaam boek over gevoel voelen, dit toelaten en als psycholoog zelf in therapie gaan.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Ik voel me zo is geen standaard zelfhulpboek, maar kan je zeker iets meegeven. Sabine Klaver is psycholoog en wanneer het niet goed met haar gaat, gaat ze zelf in therapie. In haar boek deelt ze haar ervaringen en haar gevoel hierbij. Daarnaast deelt ze veel ervaringen en verhalen van haar patiënten en gaat ze dieper in op beroepsgerichte kennis, wetenschap en psychologie.

Centraal in het boek staat ‘voelen’. Binnen de psychologie is voelen heel erg belangrijk. Je mag iets voelen, dit toelaten en zo nodig iets mee doen. Sabine weet de kern van dit thema goed te raken en geeft je als lezer inzichten en maakt je bewust van jouw gevoel. Ik vind het heel mooi dat Sabine in mijn ogen een mooie boodschap meegeeft met het boek: het is helemaal niet erg dat het soms niet goed met je gaat, dat overkomt iedereen namelijk. Het is niet erg om je rot te voelen, het is dan de kunst hiernaar te luisteren en iets mee te doen.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Sabine heeft een hele heldere en duidelijke schrijfstijl. Vanaf het begin voelt het een beetje als een vriendin die tegen je praat. Hierbij is ze heel open en niet bang haar gevoel te delen

Ze heeft haar verhaal heel duidelijk opgebouwd, namelijk in drie hoofdstukken. Wat voel ik? Waarom voel ik het? Wat kan ik doen? Hierbij neemt ze je mee door de ervaringen binnen haar werk als psycholoog, haar eigen ervaringen en gevoel en inhoudelijke kennis.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Er is zoveel in het leven dat ons overkomt. Er wordt zoveel voor ons bepaald. Door het leven, door anderen, door pech. En daar mogen we best heel erg verdrietig om zijn. Maar hoe zorgen we voor dat verdriet, hoe we ons verhouden tot anderen, en hoe we uiteindelijk besluiten om met alle tegenslag en teleurstelling om te gaan hebben we wél zelf in de hand. Misschien hebben we het maar voor 1 procent voor het zeggen. Maar die ene procent maakt wel het verschil.’

Voor wie is dit boek?

Wanneer je geïnteresseerd bent in psychologie, een kijkje wilt nemen in een praktijk en de verhalen van patiënten wilt lezen en wilt weten hoe het is om als psycholoog in therapie te gaan, dan is Ik voel me zo zeker een aanrader voor jou.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

343 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.