Recensie: Stichting Oma’s soep – Oma’s stamp- en stoofpotjes

Recensie: Stichting Oma’s soep – Oma’s stamp- en stoofpotjes


Waar in Oma’s soep soepen de show stelen, spelen in Oma’s stamp- en stoofpotjes oer-Hollandse stamppotten en stoofpotten de hoofdrol. In Oma’s stamp- en stoofpotjes delen de leukste oma’s (en enkele culinaire opa’s) hun beste recepten en vertellen ze de persoonlijke verhalen die achter hun favoriete stamp- en stoofpotten schuilgaan. Van stoofpeertjesstamppot en klassieke andijviestamppot met gehaktbal en opa’s jus, tot echte Indonesische rendang en Pakistaanse dahl. Sommige recepten zijn al jaren onveranderd, andere kennen juist een moderne twist.

Elke stamppot en stoofpot zit boordevol smaak en is perfect voor een koude winterdag. Oma’s stamp- en stoofpotjesis daarom het perfecte kookboek voor iedereen die gek is op stamppot en stoofpot.

ISBN: 9789023016991 – Uitgeverij Becht – Aantal pagina’s: 160 – Kookboek


*****

5 van de 5 sterren — Frederique


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Oma’s stamp- en stoofpotjes is niet alleen een uitstekend kookboek voor zowel de beginnende als de gevorderde kok, maar heeft daarnaast ook nog gewoon een ijzersterk concept.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Oma’s stamp- en stoofpotjes staat vol uiteenlopende recepten, waardoor er echt voor iedereen iets in staat. Het is dan ook moeilijk om één favoriet uit dit boek te kiezen. Persoonlijk was ik echt blij verrast door de spruitjesstamppot met chorizo. Het is niet een combinatie waar je meteen aan denkt bij stamppot, maar de combi van lichtpittige chorizo en de ietwat bittere spruitjes maakt het echt tot een heerlijk smakelijk geheel.
— Frederique

Instructies

*****

De instructies bij de recepten zijn over het algemeen simpel en goed te volgen. Bij de stamppotten is de bereidingstijd uiteraard behoorlijk korter dan bij de stoofpotten, maar de recepten zijn beiden even duidelijk. Kortom, het is een receptenboek waar zelfs de grootste stamp- en stoofpot leek mee uit de voeten kan.
— Frederique

Voor wie is dit boek?

Oma’s stamp- en stoofpotjes is voor iedereen die al gek is op winterse stamppot, maar graag een keer net een ander recept wil proberen. Het is ook echt een goed boek om mee te leren stampen wanneer je eigenlijk nog niet zo veel ervaring hebt in de keuken.
— Frederique

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

160 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.