Recensie: Tui T. Sutherland – Het verborgen rijk (Vleugels van vuur #3)

Recensie: Tui T. Sutherland – Het verborgen rijk (Vleugels van vuur #3)


De mysterieuze RegenVleugels hebben zich in hun oerwoud altijd afzijdig gehouden van de oorlog. De andere stammen noemen hen lui. Glorie weet dat dit niet waar kan zijn: zij is dapper en dodelijk. Maar als de drakenjongen gedwongen worden het oerwoud in te vluchten, vinden ze daar draken die zichzelf nauwelijks draken mogen noemen. Ze luieren in de bomen en zelfs als er draken verdwijnen doen ze niets. Glorie zet alles op alles om de vermiste draken te vinden en de RegenVleugels wakker te schudden, zelfs als dat betekent dat de oorlog dichterbij komt dan ooit.

ISBN: 9789025775742 – Uitgeverij Gottmer – Aantal pagina’s: 320 – Jeugdboek


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘In spannende Het verborgen rijk is een triomfrol voor Glorie weggelegd.’

Verhaal

*****

De uitverkoren drakenjongen zijn aangekomen in het Rijk van de RegenVleugels, de draken waar Glorie van afstamt. De RegenVleugels zijn bijzondere draken die van kleur kunnen veranderen en zich eigenlijk nergens druk om maken. Ze zijn soms wel een beetje te gemakzuchtig, bijvoorbeeld als niemand zich druk maakt wanneer er draken verdwijnen. Glorie maakt zich daar wel druk om en gaat samen met de andere drakenjongen Tsunami, Klei, Zonnetje en Sterrenwolk en een paar RegenDraken die wel bezorgd zijn op zoek naar de verdwenen draken. Ze ontdekken een paar verborgen gangen naar andere rijken en dat leidt tot een paar gevaarlijke situaties.
— Isolde

Het boek

*****

Het verborgen rijk is het derde deel van de drakenserie Vleugels van vuur (leuk weetje: Sutherland heeft al vijftien delen geschreven). In ieder deel staat een van de draken en een van de drakensoorten centraal, in dit boek is het de RegenVleugel Glorie.

Voorin het boek is een korte gids opgenomen, waarin je kennismaakt met de verschillende drakenvolken. Ook staat er een plattegrond van Pyrrha voorin het boek, die is erg handig om te volgen waar de drakenjongen zich bevinden.

De Nederlandse uitgever heeft er tot nu toe voor gekozen om de originele covers te gebruiken. De RegenVleugels zijn kleurrijke draken die in een regenwoud met veel fruit en bloemen leven, de cover is net zo groen en fris van kleur als je verwacht.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Tui T. Sutherland heeft een vlotte schrijfstijl en zeker als je de twee voorgaande delen hebt gelezen zit je al snel in het verhaal. De drakenvolken verschillen nogal van elkaar, in temperament, in gewoontes en in hun gevaarlijke trekjes. Dat maakt ook dat je best je voorkeuren kunt hebben voor verschillende draken en dat je het ene deel leuker kunt vinden dan het andere. In het eerste deel, De drakenprofetie, staat de LeemDraak Klei centraal en in het tweede deel De terugkeer van de troonopvolger heeft ZeeDraak Tsunami een hoofdrol.

Tui T. Sutherland heeft meer boeken geschreven dan alleen Vleugels van Vuur. Ook Het Fabeldierenpark is van haar hand. Hier kan je een recensie van het eerste deel van die serie vinden.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Er steeg afkeurend gemompel op onder de RegenVleugels.
‘Als je het maar laat,’ zei Glorie. Ze duwde Tsunami opzij en griste de luiaard van Zonnetjes kop. Het dier sloeg opgewekt haar armen om Glories hals en begroef haar snuit in haar klaar. ‘Die is van mij,’ zei ze tegen Tsunami.
‘Van jou?’ echode Tsunami. ‘Bedoel je dat je hem bewaart als snackje voor vannacht?”
‘Ik bedoel dat je er met je poten vanaf moet blijven,’ antwoordde Glorie. ‘En ik wil ook geen sarcastische opmerkingen.’
Serieus?’ zei Tsunami. ‘Ga jij nu tegen mij zeggen dat ik niet sarcastisch moet zijn?’

Voor wie is het boek?

Het verborgen rijk is, evenals de voorgaande twee delen, leuk voor alle kinderen vanaf negen jaar die houden van een spannend en fantasievol avontuur.

Voor meisjes of jongens?

50%

50%

Leesvoorschrift

Een herfstige dag, warme chocolademelk, lekkere koekjes en je bent klaar om een paar uurtjes te verhuizen naar een echte drakenwereld.

320 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.