Recensie: Werner Bartens – Het geheim van lange liefde

Recensie: Werner Bartens – Het geheim van lange liefde


Hoe houd je een lange relatie goed? In dit verrassende boek vind je alles wat écht belangrijk is in een duurzame en stabiele relatie. Geen praktische tips, maar heldere inzichten op basis van wetenschappelijk onderzoek.
Werner Bartens bespreekt de grote vragen die iedereen met een lange relatie zichzelf wel eens stelt. Wat als je twijfelt of je samen nog een toekomst ziet? Kun je ingesleten patronen veranderen? Hoe houd je je relatie goed als je samen een nieuwe fase ingaat, bijvoorbeeld als er een kind op komst is, de kinderen op zichzelf gaan wonen of het pensioen in zicht komt?
Dit boek biedt een nieuwe en uitvoerige blik op de waarde van lange liefde. Het laat zien hoe een goede relatie werkt, en waarom mensen met een lange relatie langer leven, gezonder en gelukkiger zijn.

ISBN: 9789046828700 – Uitgeverij Nieuw Amsterdam – Aantal pagina’s: 282 – Non-fictie


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Informatief boek over (lange) liefdes en de kunst deze goed te houden.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

In Het geheim van lange liefde neemt Werner Bartens je mee in de wereld van (lange) liefde. Op basis van wetenschappelijk onderzoek lees je hoe mensen zich tot elkaar aangetrokken voelen, hoe liefde ontstaat en hoe lange relaties kunnen eindigen en hoe je deze goed kunt houden, ook na een aantal jaar samenzijn. Bij dit laatste gaat hij dieper in op onderwerpen als tijd voor elkaar vrijmaken, echt aandacht voor elkaar hebben, intimiteit en affaires.
Of je nu vrijgezel bent, net een relatie hebt of al jaren samen bent, ik denk dat dit boek voor iedereen nuttig is als je meer wilt weten over het thema liefde en relaties. Sommige punten zijn heel herkenbaar en er zijn zeker wat inzichten uit dit boek te halen.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Werner Bartens heeft een hele fijne schrijfstijl. Er is veel wetenschappelijk onderzoek verwerkt in het boek, wat je als lezer eigenlijk niet merkt. Bartens weet dit zo te beschrijven dat het onderdeel is van het verhaal dat hij wil vertellen. Het boek leest ontzettend fijn weg, mede door de thema’s die hij kort aanstipt. Hierdoor is het geen langdradig verhaal, maar blijft je getriggerd om door te lezen.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Ruzie en veelvuldige discussies zijn niet per definitie een teken dat een relatie op korte termijn zal stuklopen. Vaak is juist het tegendeel het geval, mits een stel ook tijdens een conflict een paar beleefdheidsregels in acht neemt, ze geen van beide de intentie hebben om de ander emotioneel kapot te maken, en de wederzijdse waardering overeind blijft. Iemand die ruziemaakt laat dan vooral zien dat de partner hem niet koud laat, maar dat hij nog altijd zijn leven met hem wil delen en de relatie graag wil voortzetten (alleen op een betere manier dan voorheen).’

Voor wie is dit boek?

Het geheim van lange liefde is voor iedereen die geïnteresseerd is in (lange) liefde. Dit boek gaat niet alleen over het goed houden van lange relaties, maar ook over wetenschappelijke feiten, zoals waarom mensen zich tot elkaar aangetrokken voelen en waarom het soms nuttig is om ruzie te maken.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

282 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.