Recensie: Yamina Krossa & Studio Maria – Ik kan niet netwerken, maar ik wil het wel

Recensie: Yamina Krossa & Studio Maria – Ik kan niet netwerken, maar ik wil het wel


Schrikt starten met netwerken je af? Ben je bang dat het te ver buiten je comfortzone ligt? Dan hebben wij goed nieuws. Je hoeft namelijk helemaal niet te starten, je bent al volop bezig. Je hebt al een netwerk, en het is groter dan je denkt. Het is misschien wel tijd om te beseffen dat dit netwerk je kan helpen om gelukkiger te worden.
Dit boek bewijst dat netwerken helemaal niet vermoeiend en stresserend hoeft te zijn. En opportunistisch is het al helemaal niet. Netwerken kan ook leuk en puur zijn en een kettingreactie aan goed nieuws in beweging zetten.
Aan de hand van persoonlijke ervaringen en anekdotes leert dit boek je hoe je met groeiend vertrouwen aan een netwerk kunt bouwen dat bij jou past én dat boordevol connecties zit die echt het verschil kunnen maken. Want een sterk netwerk is wellicht de slimste, plezierigste en goedkoopste levensverzekering die je jezelf cadeau kunt doen!

ISBN: 9789463106160 – Uitgeverij Pelckmans – Aantal pagina’s: 168 – Informatief


*****

4 van de 5 sterren — Antoine


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een begrijpelijke en handzame startersgids voor het beginnen met netwerken.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Het boek Ik kan niet netwerken, maar ik wil het wel brengt het belang van het vormen van een netwerk onder de aandacht. Meestal wordt gedacht dat netwerken een puur zakelijke bezigheid is, maar de auteurs laten de lezer ook inzien dat hij netwerken eveneens kan gebruiken op persoonlijk vlak.
Ook komt aan de orde op welke manieren je het beste kunt netwerken. De auteurs delen veel praktische tips en persoonlijke ervaringen. In het boek staan tevens openingszinnen genoemd, die je kunt gebruiken voor het geval je het moeilijk vindt om een gesprek te starten.
Het boek is handzaam, uiterst praktisch en het bevat talloze tips. De kennis van de auteurs over het onderwerp is up-to-date, zij weten de theorie te staven aan voorbeelden uit de praktijk en de auteurs delen uitgebreid de laatste inzichten met betrekking tot het gebruik van social media.
— Antoine

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van de auteurs in Ik kan niet netwerken, maar ik wil het wel is te kenmerken als enthousiasmerend, positief en open. De auteurs maken gebruik van populaire schrijftaal.
— Antoine

Passage uit het boek

‘Je voelt het vaak meteen als iemand alleen maar uit is op sales en jouw contacten daarvoor wil ‘misbruiken’. Of misschien vraagt iemand jou om een aanbeveling omdat hij/zij op zoek is naar een nieuwe job, maar twijfel je of er wel een goede match is tussen de vacature en de kwaliteiten van die persoon. Zoiets is altijd delicaat en er zijn geen pasklare antwoorden. Alles hangt af van de situatie en van de persoon die jou om hulp vraagt. Wat wel zeker is: voel je nooit gedwongen tot een aanbeveling, een connectie of een gunst. Je mag gerust nee zeggen, ook al is dat moeilijk.’

Voor wie is dit boek?

Het boek Ik kan niet netwerken, maar ik wil het wel is geschikt voor iedereen die niet bedreven is in het netwerken of het leggen van contacten, maar die daar wel mee wil gaan beginnen. Gelet op de schrijfstijl is dit boek meer geschikt voor een jonger publiek of een young professional, zonder dat een specifiek kennisniveau of opleidingsniveau is vereist, die de eerste stappen in het vormen van een netwerk zet.
— Antoine

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

168 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.