Recensie: Janneke Vreugdenhil & Edwin Winkels – Tapas

Recensie: Janneke Vreugdenhil & Edwin Winkels – Tapas


Janneke Vreugdenhil en Edwin Winkels zaten aan de glimmende houten bar van Jai-Ca, een van de oudste kroegen van de voormalige visserswijk Barceloneta, dronken vino tinto en aten gefrituurde ansjovisgraatjes toen ze halsoverkop verliefd op elkaar werden. Jaren later en vele, vele Spaanse barretjes verder, behoren die graatjes nog steeds hun favoriete tapas – al kan dat natuurlijk ook iets met de magie van die eerste avond te maken hebben.

Voor dit boek verzamelden Janneke en Edwin de recepten van veertig van de populairste en lekkerste tapas en raciones die ze kregen voorgeschoteld op hun reizen door alle uithoeken van Spanje. Omdat aan veel van de barretjes, straatjes, pleinen, dorpen, steden of streken mooie verhalen kleven, delen zij deze ook met ons. Vaak gaan ze over eten en drinken, maar zeker ook over het land en zijn mensen.

ISBN: 9789493319103 – Uitgeverij Brandt – Aantal pagina’s: 167 – Kookboek/informatief


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Ga mee op culinaire trip door Spanje en leer niet alleen tapas kennen, maar ook plekken, gewoontes en feitjes over de Spaanse cultuur.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Tapas staat, zoals de titel al doet vermoeden, vol tapasrecepten. Janneke en Edwin delen de liefde voor Spanje en ze hebben veel gereisd door het land. Hierbij hebben ze talloze eetgelegenheden aangedaan en gerechten geprobeerd. Zij hebben verhalen rondom de gelegenheden, de cultuur, de gewoontes en recepten gebundeld in dit boek. Ik vind het een leuk dat zij dit boek samengesteld hebben, het geeft ontzettend veel (nieuwe) informatie en daarnaast staan er ook nog eens leuke recepten in.

In Spanje heb ik ooit eens ontzettend lekkere kip gegeten en het is me nooit meer gelukt dit ergens anders op dezelfde manier te eten. Toen ik in dit boek een recept zag staan voor pollo al ajillo (knooflookkip), moest ik deze natuurlijk maken. Je hebt naast de kip enkele standaardingrediënten nodig en de kip is gemakkelijk te bereiden. Het eindresultaat kon helaas niet tippen aan mijn culinaire ervaring in Spanje, maar het bracht zeker herinneringen terug en de kip was goed van smaak. Absoluut een lekkere manier om kip te bereiden en het Spaanse gevoel te ervaren.

Mocht je tapas willen bereiden en dit boek hiervoor openslaan, denk dan ook zeker aan de berenjenas firtas con miel (gefrituurde aubergines met honing) en natuurlijk de patatas bravas (gebakken aardappelen met pikante saus).
— Kaylee

Instructies

*****

Alle recepten volgen na een verhaal over een plek, streek of restaurant. De ingrediëntenlijst van de recepten is over het algemeen niet zo lang en beslaat ongeveer 5 á 6 ingrediënten. Dit zijn ook ingrediënten die goed te verkrijgen zijn in bijvoorbeeld de supermarkt. De instructies van de recepten zijn duidelijk en de gerechten zijn ook niet ingewikkeld om te maken.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

Ben je dol op tapas en wil je zelf aan de slag? Vind je het leuk dat je naast recepten ook meer achtergrondinformatie leest over het land, streken en gewoontes? Tapas is dan absoluut een geschikt boek voor jou. Je zult een leuke reis door Spanje maken vanaf de bank of vanuit je keuken.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

167 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.