Recensie: Tui T. Sutherland – Het duistere geheim (Vleugels van vuur #4)

Recensie: Tui T. Sutherland – Het duistere geheim (Vleugels van vuur #4)


In Het duistere geheim is de nogal timide jonge draak Sterrenwolk samen met een groep onschuldige RegenVleugels ontvoerd door de boosaardige Morgenziener. Hij wordt meegenomen naar zijn thuisvolk, de mysterieuze NachtVleugels. Maar de ontmoeting met zijn soortgenoten betekent voor Sterrenwolk ook een kennismaking met de duistere geheimen die de NachtVleugels al jarenlang bewaken. De stille en bedachtzame Sterrenwolk moet kiezen: zal hij trouw zijn aan zijn volk? Of zal hij de groep RegenVleugels redden en zijn vrienden terugvinden? De allesvernietigende drakenoorlog woedt eindeloos voort, en zijn keuzes zullen het verloop ervan voor altijd veranderen.

ISBN: 9789025777500 – Uitgeverij Gottmer – Aantal pagina’s: 300 – Jeugdboek


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Wat fijn om je weer even onder te kunnen dompelen in de wereld van de draken.’

Verhaal

*****

In dit vierde deel van Vleugels van vuur staat de NachtVleugeldraak Sterrenwolk centraal. Sterrenwolk is altijd bedachtzaam en overweegt goed wat hij doet en eindelijk gaat hij kennismaken met zijn eigen volk, de geheimzinnige NachtVleugels. Hij valt van de ene verbazing in de andere en doet zijn best om zich staande te houden. Hij staat voor een aantal belangrijke keuzes.

De serie Vleugels van vuur is een fantasyserie over draken voor kinderen vanaf tien jaar en is echt spannend. Draken zijn over het algemeen niet echt vriendelijk voor elkaar en leveren geregeld letterlijk een strijd van leven of dood met elkaar. In de afgelopen delen zijn we nieuwsgierig gemaakt naar de NachtVleugels en eindelijk komen we meer over ze te weten.
— Isolde

Het boek

*****

In ieder deel van Vleugels van vuur staat een ander jong centraal van de drakenjongen die volgens de drakenprofetie zijn voorbestemd om de oorlog tussen de draken te beëindigen. In Het duistere geheim is dat de jonge NachtVleugel Sterrenwolk.

Evenals de andere delen is Het duistere geheim uitgebracht in een paperback. De cover laat een draak zien tegen de achtergrond van donkere wolken. De hoofdstukken en de verschillende delen van het boek zijn met kaders en icoonachtige illustraties gemarkeerd. Voorin het boek staat een plattegrond van de Rijken van de Draken en ook een kort geïllustreerd katern met een beschrijving van de verschillende drakenvolken.

Het beste is om eerst de drie eerdere delen te lezen (1: De drakenprofetie, 2: De terugkeer van de troonopvolgeren 3: Het verborgen rijk) voordat je aan Het duistere geheim begint.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Tui T. Sutherland is vlot. De boeken lezen prettig en gebruiken geen moeilijke woorden. Misschien dat je even in het verhaal moet komen, maar dat duurt niet lang. Wees niet bang voor de vele namen, want die onthoud je snel genoeg. Sutherland verwerkt veel humor in het verhaal, waardoor de meest spannende situaties toch luchtig aanvoelen.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Hij miste zijn vrienden. Hij wilde everzwijn eten met Klei, kibbelen met Tsunami, al zijn vreemde, nieuwe ontdekkingen bespreken met Glorie en haar waarschuwen voor de NachtVleugels. Maar hij miste vooral Zonnetje. Hij miste haar warme schubben tegen de zijne, haar groene ogen die hem aandachtig aankeken als hij praatte. Hij wilde haar vertellen over wat er allemaal was gebeurd die dag – over de merkwaardige jachttechniek van de NachtVleugels, de angstaanjagende raadszaal, het mysterieuze gedrag van hun koningin en wat hij had uitgevogeld over hun geheime plan.’

Voor wie is het boek?

Het duistere geheim is leuk voor alle kinderen vanaf negen jaar die houden van een spannend en fantasievol avontuur over draken.

Voor meisjes of jongens?

50%

50%

Leesvoorschrift

Het voorjaarszonnetje breekt door en je kunt een uurtje in de zon zitten lezen. Samen met een glas frisdrank en een handvol dropjes duik je even in een wereld vol gevaarlijke, en ook lieve, draken.

300 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.